Isolatie Aerdt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aerdt? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Aerdt. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolerende raambekleding en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-aerdt-6913

 • Lagere energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Aerdt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Aerdt kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 750 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aerdt kost je zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Daarmee bespaar je pakweg €760, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog een aantal populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Aerdt (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Aerdt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Aerdt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€665
(€7150)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€185
(€2050)
€320
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1750)
€750
(€2225)
€920
(€3100)
HR++ glas€230
(€2150)
€275
(€3525)
€365
(€4575)
isolatie aerdt 6913

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Aerdt?

Waarom mijn woning in Aerdt isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €200 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Met hulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Aerdt een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aerdt. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aerdt wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aerdt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Aerdt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen