Isolatie Lobith

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lobith? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als bijv. de binnengevel isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Lobith. We bespreken zaken als isolatie van buitenmuren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lobith-6915

 • Lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Verantwoorde investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest populaire onderdelen om een woning in Lobith te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lobith is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1900 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lobith kost zo’n €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je circa €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer rendabele oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lobith (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Lobith isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Lobith. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€885
(€7250)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€265
(€1900)
€320
(€3550)
Spouwmuur€270
(€1200)
€470
(€2750)
€945
(€3325)
HR++ glas€250
(€2150)
€265
(€3600)
€415
(€5375)
isolatie lobith 6915

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lobith?

Waarom mijn woning in Lobith isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en besparen tot €300, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Lobith een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lobith. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Lobith wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Lobith voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Lobith. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen