Isolatie Lathum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lathum? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de vloer isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Lathum. Je komt meer te weten over items als buisisolatie en spouwanker. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lathum-6988

 • Minder energielasten
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check je de populairste manieren om je woning in Lathum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lathum kan zeer goedkoop (ongeveer € 860 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €275 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lathum kost zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12100. De winst is plusminus €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lathum (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een groenere maatschappij? Woning Lathum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lathum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€725
(€5350)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€195
(€1550)
€365
(€3200)
Spouwmuur€270
(€775)
€630
(€2425)
€950
(€3425)
HR++ glas€205
(€2600)
€285
(€3050)
€405
(€4425)
isolatie lathum 6988

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Lathum?

Waarom mijn woning in Lathum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en besparen tot €350 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Lathum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lathum. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Lathum wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lathum voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lathum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen