Isolatie Babberich

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Babberich? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van de vliering of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Babberich. We bespreken zaken als isolatie van de binnengevel en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-babberich-6909

 • Veel geld besparen
 • Minder tocht in huis
 • Groene investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek je de meest toegepaste acties om je woning in Babberich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Babberich is interessant (vanaf zo’n € 770 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Babberich kost plusminus €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het voordeel is om en nabij €890 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we nog een aantal rendabele werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Babberich (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een bewuste wereld? Woning Babberich isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Babberich. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€845
(€7400)
€960
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2400)
€380
(€2750)
Spouwmuur€300
(€1225)
€520
(€1900)
€905
(€3350)
HR++ glas€235
(€2800)
€275
(€4100)
€390
(€5300)
isolatie babberich 6909

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Babberich?

Waarom mijn woning in Babberich isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Babberich een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Babberich. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Babberich wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Babberich voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Babberich. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen