Isolatie Pannerden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pannerden? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als isolatie van de vloer en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Pannerden. We zoomen in op onderwerpen als de spouw isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-pannerden-6911

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk je de meest rendabele manieren om een woning in Pannerden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pannerden is aantrekkelijk (plusminus € 900 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pannerden kost +/- €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is ongeveer €870, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Pannerden (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een groenere maatschappij? Woning Pannerden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Pannerden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€655
(€5150)
€1180
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€250
(€2000)
€335
(€2800)
Spouwmuur€280
(€850)
€440
(€2800)
€840
(€3675)
HR++ glas€225
(€2525)
€315
(€3925)
€390
(€4850)
isolatie pannerden 6911

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Pannerden?

Waarom mijn woning in Pannerden isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Mede door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Pannerden een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Pannerden. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Pannerden wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Pannerden voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Pannerden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen