Isolatie Winterswijk Henxel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Winterswijk Henxel? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Winterswijk Henxel. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van muren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-winterswijk-henxel-7113

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Winterswijk Henxel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Henxel is financieel toegankelijk beginnend bij € 840 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Henxel kost zo’n €5000. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1130. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Je profiteert van pakweg €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Winterswijk Henxel (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Winterswijk Henxel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Winterswijk Henxel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€625
(€7200)
€1230
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€230
(€2250)
€395
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1425)
€490
(€2625)
€890
(€3350)
HR++ glas€205
(€2375)
€295
(€3800)
€395
(€4775)
isolatie winterswijk-henxel 7113

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Winterswijk Henxel?

Waarom mijn woning in Winterswijk Henxel isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Winterswijk Henxel een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Henxel. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Winterswijk Henxel wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Winterswijk Henxel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Winterswijk Henxel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen