Isolatie Winterswijk Woold

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Winterswijk Woold? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de spouwmuur en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Winterswijk Woold. We bespreken zaken als de bodem isoleren en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-winterswijk-woold-7108

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check je de interessantste stappen om jouw woning in Winterswijk Woold te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Woold kan erg voordelig (al vanaf € 710 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €270 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Woold kost gemiddeld €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is ongeveer €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verschillende populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Winterswijk Woold (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Woning Winterswijk Woold isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Winterswijk Woold. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€765
(€5550)
€970
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€190
(€1950)
€325
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1050)
€680
(€2050)
€810
(€3500)
HR++ glas€210
(€2850)
€260
(€4225)
€395
(€4500)
isolatie winterswijk-woold 7108

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Winterswijk Woold?

Waarom mijn woning in Winterswijk Woold isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en besparen tot €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Winterswijk Woold een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Winterswijk Woold. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Winterswijk Woold wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Winterswijk Woold voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Winterswijk Woold. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen