Isolatie Winterswijk Kotten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Winterswijk Kotten? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van platte dak of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Winterswijk Kotten. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en spouwanker. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-winterswijk-kotten-7107

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Winterswijk Kotten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Kotten kan erg voordelig (plusminus € 750 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1800 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Kotten kost +/- €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11300. Hiermee bespaar je plusminus €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Winterswijk Kotten (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Winterswijk Kotten isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Winterswijk Kotten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€705
(€4950)
€1050
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€235
(€1750)
€330
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1375)
€460
(€2000)
€905
(€3150)
HR++ glas€195
(€2300)
€315
(€4275)
€370
(€4750)
isolatie winterswijk-kotten 7107

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Winterswijk Kotten?

Waarom mijn woning in Winterswijk Kotten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, dat betekent een winst van 270 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Via opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Winterswijk Kotten een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Kotten. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Winterswijk Kotten wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Winterswijk Kotten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Winterswijk Kotten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen