Isolatie Winterswijk Huppel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Winterswijk Huppel? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de buitengevel of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Winterswijk Huppel. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winterswijk-huppel-7105

 • Besparen op energienota
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Minder geluid van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Winterswijk Huppel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Huppel is goed te betalen (vanaf plusminus € 840 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1900 en de besparing loopt op tot €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Huppel kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11600. Dit levert op grofweg €930 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Winterswijk Huppel (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een bewuste wereld? Woning Winterswijk Huppel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Winterswijk Huppel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€725
(€7150)
€1220
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€265
(€2250)
€385
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1200)
€670
(€2700)
€820
(€3250)
HR++ glas€230
(€2150)
€325
(€4025)
€410
(€5050)
isolatie winterswijk-huppel 7105

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Winterswijk Huppel?

Waarom mijn woning in Winterswijk Huppel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en dat levert gemiddeld op €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Via (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Winterswijk Huppel extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Huppel. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Winterswijk Huppel wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Winterswijk Huppel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Winterswijk Huppel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen