Isolatie Winterswijk Meddo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Winterswijk Meddo? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de buitengevel of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Winterswijk Meddo. We bespreken topics als gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winterswijk-meddo-7104

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Winterswijk Meddo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Meddo is goedkoop beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Meddo kost +/- €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Winterswijk Meddo (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere samenleving? Woning Winterswijk Meddo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 p/jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Winterswijk Meddo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€635
(€4500)
€1180
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€225
(€2050)
€360
(€2900)
Spouwmuur€225
(€775)
€710
(€2500)
€875
(€3600)
HR++ glas€225
(€1875)
€310
(€3175)
€405
(€5225)
isolatie winterswijk-meddo 7104

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Winterswijk Meddo?

Waarom mijn woning in Winterswijk Meddo isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, dat betekent een winst van 320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder check je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Winterswijk Meddo een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Meddo. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Winterswijk Meddo wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Winterswijk Meddo voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Winterswijk Meddo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen