Isolatie Winterswijk Brinkheurne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Winterswijk Brinkheurne? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als bijv. vloerisolatie of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Winterswijk Brinkheurne. Je leest uitvoerig over topics als isolerende kozijnen en deuren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winterswijk-brinkheurne-7115

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste toepassingen om jullie woning in Winterswijk Brinkheurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Brinkheurne is voordeling (al vanaf +/- € 860 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Brinkheurne kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van ongeveer €790 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Winterswijk Brinkheurne (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Winterswijk Brinkheurne isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Winterswijk Brinkheurne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€625
(€5150)
€1250
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€250
(€2050)
€395
(€3100)
Spouwmuur€245
(€950)
€470
(€2625)
€830
(€3325)
HR++ glas€245
(€2500)
€315
(€4300)
€370
(€4700)
isolatie winterswijk-brinkheurne 7115

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Winterswijk Brinkheurne?

Waarom mijn woning in Winterswijk Brinkheurne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder tref je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Via subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Winterswijk Brinkheurne een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Winterswijk Brinkheurne. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Winterswijk Brinkheurne wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Winterswijk Brinkheurne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Winterswijk Brinkheurne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen