Isolatie Winterswijk Corle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Winterswijk Corle? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. isolatie van platte dak en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Winterswijk Corle. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende raambekleding en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winterswijk-corle-7119

 • Lagere stookkosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Winterswijk Corle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Corle kan zeer goedkoop (vanaf € 940 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Corle kost gemiddeld €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Daarmee bespaar je ong. €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Winterswijk Corle (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige toekomst? Woning Winterswijk Corle isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Winterswijk Corle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€785
(€5400)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€260
(€1550)
€390
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1575)
€620
(€2475)
€840
(€3250)
HR++ glas€220
(€2900)
€325
(€3150)
€355
(€4950)
isolatie winterswijk-corle 7119

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Winterswijk Corle?

Waarom mijn woning in Winterswijk Corle isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, waarbij u een besparing realiseert van €320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Winterswijk Corle een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Winterswijk Corle. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Winterswijk Corle wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Winterswijk Corle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Winterswijk Corle. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen