Isolatie Winterswijk Ratum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Winterswijk Ratum? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Winterswijk Ratum. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de vliering en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-winterswijk-ratum-7106

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Ook geluidswerend
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check jij de meest populaire manieren om jullie woning in Winterswijk Ratum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Ratum is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Ratum kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. De winst is circa €840, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we meerdere mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Winterswijk Ratum (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Winterswijk Ratum isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Winterswijk Ratum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€575
(€7500)
€950
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€255
(€1700)
€350
(€3550)
Spouwmuur€220
(€1700)
€600
(€2550)
€830
(€3125)
HR++ glas€190
(€2325)
€320
(€3475)
€425
(€4475)
isolatie winterswijk-ratum 7106

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Winterswijk Ratum?

Waarom mijn woning in Winterswijk Ratum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en besparen tot €285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Winterswijk Ratum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Ratum. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Winterswijk Ratum wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Winterswijk Ratum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Winterswijk Ratum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen