Isolatie Winterswijk Miste

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Winterswijk Miste? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Winterswijk Miste. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-winterswijk-miste-7109

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire acties om je woning in Winterswijk Miste te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winterswijk Miste is betaalbaar beginnend bij € 990 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Winterswijk Miste kost ongeveer €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. Je profiteert van ong. €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Winterswijk Miste (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Winterswijk Miste isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Winterswijk Miste. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€715
(€4550)
€1030
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€200
(€1900)
€395
(€3550)
Spouwmuur€265
(€1725)
€610
(€1950)
€915
(€3475)
HR++ glas€240
(€2525)
€315
(€4075)
€450
(€5125)
isolatie winterswijk-miste 7109

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Winterswijk Miste?

Waarom mijn woning in Winterswijk Miste isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en dat levert gemiddeld op €345 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Winterswijk Miste een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk Miste. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Winterswijk Miste wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Winterswijk Miste voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Winterswijk Miste. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een lekker warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen