Isolatie Heesselt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heesselt? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als de vloer isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Heesselt. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-heesselt-4063

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder tocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de populairste methodes om jullie woning in Heesselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heesselt kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 880 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heesselt kost doorgaans €5500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. De winst is ong. €760 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er meerdere rendabele oplossingen. Hierna praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heesselt (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een groenere samenleving? Woning Heesselt isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. De besparing komt neer op €1300 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heesselt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€735
(€7200)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€215
(€2150)
€350
(€3200)
Spouwmuur€325
(€1375)
€670
(€2300)
€785
(€3150)
HR++ glas€220
(€2950)
€265
(€4050)
€390
(€4525)
isolatie heesselt 4063

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Heesselt?

Waarom mijn woning in Heesselt isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Heesselt een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Heesselt. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Heesselt wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heesselt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Heesselt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen