Isolatie Waardenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waardenburg? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. gevelisolatie en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je belangrijke informatie over isolatie Waardenburg. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als radiatorfolie aanbrengen en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-waardenburg-4181

 • Hoog rendement
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Brandbeschermend
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Waardenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waardenburg is betaalbaar (ongeveer € 850 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Waardenburg kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Het rendement is om en nabij €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Waardenburg (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Waardenburg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Waardenburg. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€635
(€4550)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€290
(€2400)
€365
(€3450)
Spouwmuur€245
(€775)
€670
(€2025)
€830
(€3200)
HR++ glas€250
(€2925)
€310
(€3225)
€380
(€4750)
isolatie waardenburg 4181

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Waardenburg?

Waarom mijn woning in Waardenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en geeft een besparing van €260 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Waardenburg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Waardenburg. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waardenburg wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Waardenburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Waardenburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen