Isolatie Opijnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Opijnen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Opijnen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de vloer en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-opijnen-4184

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Snel te plaatsen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Opijnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Opijnen is interessant (plusminus € 850 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €185 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Opijnen kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Daarmee bespaar je ong. €990, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Opijnen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Opijnen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Opijnen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€825
(€5100)
€1170
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€250
(€1800)
€395
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1625)
€630
(€2625)
€840
(€3125)
HR++ glas€225
(€2950)
€340
(€3200)
€395
(€4500)
isolatie opijnen 4184

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Opijnen?

Waarom mijn woning in Opijnen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en besparen tot €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Opijnen een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Opijnen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Opijnen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Opijnen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Opijnen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen