Isolatie Varik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Varik? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van binnenmuren en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Varik. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-varik-4064

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4064
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Varik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Varik is goedkoop (al vanaf +/- € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Varik kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het rendement is om en nabij €950 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verschillende aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Varik (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Varik isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Varik. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3250)
€585
(€5950)
€960
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€290
(€1600)
€300
(€3250)
Spouwmuur€250
(€800)
€450
(€2525)
€940
(€3375)
HR++ glas€225
(€2925)
€320
(€3925)
€435
(€4825)
isolatie varik 4064

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Varik?

Waarom mijn woning in Varik isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, dat betekent een winst van 330 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Multimate, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Varik een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Varik. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Varik wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Varik voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Varik. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen