Isolatie Hellouw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hellouw? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van platte dak of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Hellouw. Je leest uitvoerig over onderwerpen als spouwmuren isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hellouw-4174

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4174
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check je de meest rendabele manieren om jouw woning in Hellouw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hellouw is voordeling beginnend bij € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en je bespaart al snel €190, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hellouw kost gemiddeld €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het voordeel is circa €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hellouw (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Hellouw isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hellouw. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€835
(€7100)
€1230
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€265
(€1650)
€380
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1750)
€670
(€2200)
€780
(€3350)
HR++ glas€190
(€1950)
€275
(€3625)
€355
(€5325)
isolatie hellouw 4174

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hellouw?

Waarom mijn woning in Hellouw isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en dat bespaart tot €255 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Hellouw een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Hellouw. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hellouw wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Hellouw voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Hellouw. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen