Isolatie Tuil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tuil? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van buitenmuren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Tuil. We gaan aan de slag met vraagstukken over triple glas en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tuil-4176

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidswerend
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Tuil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tuil is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 990 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tuil kost +/- €4500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11700. Daarmee bespaar je pakweg €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verschillende aantrekkelijke vormen. Hieronder bespreken we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tuil (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Tuil isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tuil. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€825
(€5900)
€1250
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€195
(€2050)
€355
(€3000)
Spouwmuur€215
(€750)
€730
(€1925)
€845
(€3325)
HR++ glas€245
(€2725)
€340
(€4000)
€410
(€5150)
isolatie tuil 4176

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tuil?

Waarom mijn woning in Tuil isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, waarbij u een besparing realiseert van €225 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Tuil extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Tuil. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Tuil wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tuil voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Tuil. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen