Isolatie Ophemert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ophemert? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen als HR++ glas en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Ophemert. Je kunt denken aan items als isolatie van verwarmingsbuizen en ventilatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ophemert-4061

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Brandbeschermend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest rendabele stappen om een woning in Ophemert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ophemert is goedkoop (om en nabij de € 810 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €2000 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ophemert kost doorgaans €5250. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Daarmee bespaar je zo’n €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Ophemert (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Ophemert isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ophemert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€785
(€5400)
€1140
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€255
(€2500)
€375
(€3200)
Spouwmuur€345
(€1300)
€420
(€2675)
€885
(€3125)
HR++ glas€195
(€2850)
€280
(€3200)
€400
(€5400)
isolatie ophemert 4061

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ophemert?

Waarom mijn woning in Ophemert isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en geeft een besparing van €290 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Ophemert een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ophemert. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ophemert wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Ophemert voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Ophemert. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen