Isolatie Est

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Est? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals isolatie van de bodem of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Est. Bijvoorbeeld vraagstukken over dakisolatie en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-est-4185

 • Forse besparing mogelijk
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele stappen om jouw woning in Est te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Est kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1600 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Est kost om en nabij de €5800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Je profiteert van ong. €900 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Est (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Est isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op deze website tref je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Est. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€875
(€5550)
€1200
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€275
(€2200)
€330
(€3400)
Spouwmuur€280
(€1250)
€620
(€2075)
€905
(€3550)
HR++ glas€235
(€1975)
€330
(€3425)
€395
(€4875)
isolatie est 4185

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Est?

Waarom mijn woning in Est isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en dat levert gemiddeld op €345 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Est een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Est. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Est wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Est voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Est. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen