Isolatie Haaften

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Haaften? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met diverse informatie over isolatie Haaften. Denk aan topics als spouwmuurisolatie en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-haaften-4175

 • Snel terugverdiend
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek je de meest rendabele stappen om je woning in Haaften te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haaften kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 740 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1625 en de besparing loopt op tot €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Haaften kost +/- €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verschillende populaire vormen. In onderstaande tekst praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haaften (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere samenleving? Woning Haaften isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Hieronder tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haaften. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€795
(€6500)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€200
(€1650)
€385
(€3350)
Spouwmuur€220
(€1750)
€600
(€2075)
€935
(€3250)
HR++ glas€225
(€2075)
€265
(€4225)
€355
(€5025)
isolatie haaften 4175

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Haaften?

Waarom mijn woning in Haaften isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, dat betekent een winst van 200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Via opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Haaften extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Haaften. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Haaften wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Haaften voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Haaften. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen