Isolatie Hedel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hedel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hedel. Dit kan gaan om thema’s als je spouwmuur isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hedel-5321

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Hedel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hedel kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn ongeveer €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hedel kost zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is circa €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog een aantal alternatieve vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hedel (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Hedel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hedel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€805
(€5750)
€910
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€295
(€2650)
€340
(€3150)
Spouwmuur€190
(€1750)
€470
(€2525)
€945
(€3425)
HR++ glas€230
(€2000)
€300
(€3650)
€405
(€4725)
isolatie hedel 5321

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hedel?

Waarom mijn woning in Hedel isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en dat bespaart tot €285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Via opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hedel een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hedel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hedel wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Hedel voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hedel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen