Isolatie Hoenzadriel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoenzadriel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals HR++ glas of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Hoenzadriel. We bespreken thema’s als warmtereflecterende folie en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoenzadriel-5333

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Hoenzadriel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoenzadriel is aantrekkelijk (vanaf € 850 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1875 en het bespaart circa €220 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hoenzadriel kost +/- €5800. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. De winst is circa €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verscheidene populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoenzadriel (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiezuinige samenleving? Woning Hoenzadriel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoenzadriel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€885
(€4700)
€1240
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€265
(€2300)
€355
(€3000)
Spouwmuur€275
(€1100)
€560
(€2575)
€850
(€3050)
HR++ glas€235
(€2125)
€335
(€3750)
€425
(€4675)
isolatie hoenzadriel 5333

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoenzadriel?

Waarom mijn woning in Hoenzadriel isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en geeft een besparing van €325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Via subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hoenzadriel een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hoenzadriel. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hoenzadriel wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoenzadriel voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Hoenzadriel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen