Isolatie Kerkdriel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kerkdriel? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Kerkdriel. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kerkdriel-5331

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt klein beginnen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Kerkdriel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kerkdriel is financieel toegankelijk (rond de € 840 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €255 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kerkdriel kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is pakweg €770, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we diverse rendabele alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kerkdriel (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Kerkdriel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kerkdriel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€835
(€5500)
€1010
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€260
(€1950)
€395
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1125)
€690
(€2450)
€815
(€3575)
HR++ glas€210
(€2675)
€295
(€3600)
€365
(€5275)
isolatie kerkdriel 5331

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kerkdriel?

Waarom mijn woning in Kerkdriel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €330 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Kerkdriel een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kerkdriel. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Kerkdriel wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kerkdriel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Kerkdriel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen