Isolatie Ammerzoden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ammerzoden? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Ammerzoden. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en spouwanker. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ammerzoden-5324

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de meest populaire methodes om je woning in Ammerzoden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ammerzoden kan zeer goedkoop (vanaf € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €190, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ammerzoden kost ongeveer €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Hiermee bespaar je grofweg €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we verschillende interessante alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ammerzoden (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige wereld? Woning Ammerzoden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. De besparing komt neer op €975 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ammerzoden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€835
(€5200)
€1180
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€215
(€1700)
€345
(€3200)
Spouwmuur€225
(€1225)
€620
(€2450)
€790
(€3125)
HR++ glas€205
(€2175)
€260
(€3425)
€405
(€4500)
isolatie ammerzoden 5324

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ammerzoden?

Waarom mijn woning in Ammerzoden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Formido, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Ammerzoden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ammerzoden. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Ammerzoden wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ammerzoden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ammerzoden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen