Isolatie Heerewaarden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heerewaarden? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als tussenwanden isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Heerewaarden. We zoomen in op topics als de vloer isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heerewaarden-6624

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Heerewaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heerewaarden is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 890 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1825 en je bespaart al snel €185 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heerewaarden kost ongeveer €4800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13300. De winst is ong. €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er allerlei rendabele vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heerewaarden (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Heerewaarden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. Dat is dus al gauw €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heerewaarden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€795
(€6550)
€1090
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€225
(€2600)
€350
(€2800)
Spouwmuur€180
(€825)
€680
(€2750)
€785
(€3050)
HR++ glas€225
(€2100)
€305
(€3300)
€430
(€4800)
isolatie heerewaarden 6624

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heerewaarden?

Waarom mijn woning in Heerewaarden isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en dat levert gemiddeld op €230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Heerewaarden een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Heerewaarden. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Heerewaarden wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Heerewaarden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Heerewaarden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen