Isolatie Velddriel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Velddriel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals binnenmuren isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Velddriel. Denk aan items als isolatie van de spouw en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-velddriel-5334

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Buitengeluid absorberen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de populairste manieren om jouw woning in Velddriel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Velddriel is betaalbaar (vanaf plusminus € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Velddriel kost om en nabij de €5850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Daarmee bespaar je circa €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog een aantal populaire alternatieven. Hierna praten we over de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Velddriel (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Woning Velddriel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Velddriel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€685
(€4600)
€1180
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€170
(€1950)
€355
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1500)
€600
(€2775)
€825
(€3000)
HR++ glas€210
(€2325)
€315
(€3925)
€445
(€4625)
isolatie velddriel 5334

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Velddriel?

Waarom mijn woning in Velddriel isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en geeft een besparing van €310 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Velddriel extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Velddriel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Velddriel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Velddriel voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Velddriel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen