Isolatie Hurwenen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hurwenen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als isolatie van de kruipruimte of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Hurwenen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hurwenen-5327

 • Snelle terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het klimaat
 • Minder last van lawaai van straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand lees jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Hurwenen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hurwenen kan zeer goedkoop (vanaf € 890 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hurwenen kost gemiddeld €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Daarmee bespaar je plusminus €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we meerdere mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hurwenen (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Hurwenen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Hierna komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hurwenen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€755
(€5050)
€970
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€210
(€1850)
€310
(€2800)
Spouwmuur€340
(€750)
€420
(€2100)
€780
(€3150)
HR++ glas€195
(€2475)
€305
(€3975)
€415
(€4675)
isolatie hurwenen 5327

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hurwenen?

Waarom mijn woning in Hurwenen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en geeft een besparing van €295 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hurwenen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hurwenen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Hurwenen wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Hurwenen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hurwenen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen