Isolatie Well

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Well? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Well. We staan stil bij zaken als vliering isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-well-5855

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste manieren om jullie woning in Well te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Well kan erg voordelig (vanaf zo’n € 970 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1650 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Well kost gemiddeld €5350. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Daarmee bespaar je ongeveer €940 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er allerlei mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Well (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een groenere samenleving? Woning Well isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Well. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3050)
€715
(€6650)
€1080
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€200
(€1700)
€395
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1550)
€610
(€2175)
€850
(€3650)
HR++ glas€215
(€1900)
€270
(€3600)
€355
(€4725)
isolatie well 5855

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Well?

Waarom mijn woning in Well isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €275 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Mede door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Well extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Well. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Well wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Well voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Well. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen