Isolatie Alem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Alem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als spouwmuren isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Alem. We gaan aan de slag met zaken als schuimstrips en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-alem-5335

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Alem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Alem is financieel toegankelijk (al vanaf € 830 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €280 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Alem kost om en nabij de €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei rendabele opties. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Alem (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Alem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. Dat komt neer op €975 op jaarbasis. Hierna check je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Alem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€865
(€7400)
€1120
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€185
(€2600)
€330
(€2950)
Spouwmuur€300
(€1100)
€680
(€2300)
€815
(€3050)
HR++ glas€195
(€2450)
€275
(€3350)
€350
(€4450)
isolatie alem 5335

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Alem?

Waarom mijn woning in Alem isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en geeft een besparing van €300 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Met hulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Alem een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Alem. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Alem wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Alem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Alem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen