Isolatie Dirksland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dirksland? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties zoals isolatie van de spouw of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Dirksland. We staan stil bij onderwerpen als schuimstrips en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dirksland-3247

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Dirksland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dirksland is goed te betalen (vanaf € 800 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1900 en het rendement ligt op zo’n €185 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dirksland kost je zo’n €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Je profiteert van om en nabij €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Dirksland (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een bewuste gemeenschap? Woning Dirksland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Dirksland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€805
(€6250)
€1090
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€280
(€1800)
€305
(€2800)
Spouwmuur€300
(€1075)
€550
(€1900)
€785
(€3475)
HR++ glas€235
(€2250)
€325
(€3425)
€385
(€5175)
isolatie dirksland 3247

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Dirksland?

Waarom mijn woning in Dirksland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Dirksland een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Dirksland. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Dirksland wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dirksland voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Dirksland. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen