Isolatie Stad aan ’t Haringvliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stad aan ’t Haringvliet? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Stad aan ’t Haringvliet. We zoomen in op thema’s als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-stad-aan-t-haringvliet-3243

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Voor elk budget
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest populaire methodes om jullie woning in Stad aan ’t Haringvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stad aan ’t Haringvliet kan erg voordelig (ongeveer € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stad aan ’t Haringvliet kost je zo’n €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Je profiteert van pakweg €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er nog enkele interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Stad aan ’t Haringvliet (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een duurzame samenleving? Woning Stad aan ’t Haringvliet isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat komt neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Stad aan ’t Haringvliet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€715
(€7200)
€1020
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€170
(€1550)
€330
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1600)
€420
(€2175)
€850
(€3350)
HR++ glas€215
(€2475)
€265
(€3575)
€445
(€4925)
isolatie stad-aan-t-haringvliet 3243

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Stad aan ’t Haringvliet?

Waarom mijn woning in Stad aan ’t Haringvliet isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, dat betekent een winst van 245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Stad aan ’t Haringvliet een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Stad aan ’t Haringvliet. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Stad aan ’t Haringvliet wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Stad aan ’t Haringvliet voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Stad aan ’t Haringvliet. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen