Isolatie Nieuwe-Tonge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwe-Tonge? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Nieuwe-Tonge. Bijvoorbeeld items als isolatie van de vloer en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuwe-tonge-3244

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Nieuwe-Tonge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwe-Tonge kan erg voordelig (vanaf plusminus € 950 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing loopt op tot €225 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwe-Tonge kost ongeveer €4550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het rendement is grofweg €980 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwe-Tonge (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Nieuwe-Tonge isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwe-Tonge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3350)
€605
(€4800)
€960
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€2200)
€325
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1000)
€750
(€2625)
€855
(€3250)
HR++ glas€220
(€2950)
€285
(€3800)
€365
(€4575)
isolatie nieuwe-tonge 3244

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuwe-Tonge?

Waarom mijn woning in Nieuwe-Tonge isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Nieuwe-Tonge een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nieuwe-Tonge. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Nieuwe-Tonge wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuwe-Tonge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuwe-Tonge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen