Isolatie Sommelsdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sommelsdijk? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals isolatie van de garage en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Sommelsdijk. Bijvoorbeeld zaken als muren isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sommelsdijk-3245

 • Significant lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Sommelsdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sommelsdijk is aantrekkelijk (vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de winst ligt rond de €245 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sommelsdijk kost ongeveer €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op pakweg €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zien we meerdere rendabele oplossingen. Hierna behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Sommelsdijk (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Woning Sommelsdijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sommelsdijk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€825
(€6000)
€1180
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€1750)
€375
(€3250)
Spouwmuur€330
(€1550)
€610
(€1975)
€950
(€3400)
HR++ glas€215
(€2500)
€260
(€4150)
€405
(€5300)
isolatie sommelsdijk 3245

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sommelsdijk?

Waarom mijn woning in Sommelsdijk isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Sommelsdijk extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sommelsdijk. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Sommelsdijk wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Sommelsdijk voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Sommelsdijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen