Isolatie Den Bommel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Den Bommel? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van platte dak en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Den Bommel. We zoomen in op zaken als naden en kieren dichten en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-bommel-3258

 • Hoog rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Den Bommel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Bommel is voordeling (rond de € 760 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €205 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Den Bommel kost zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1110. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Het voordeel is pakweg €780 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we meerdere mogelijke opties. Hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Den Bommel (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Den Bommel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. Dat komt neer op €1225 p/jaar. Hierna tref je de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Den Bommel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€795
(€5050)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€170
(€2550)
€320
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1600)
€510
(€2125)
€915
(€3200)
HR++ glas€250
(€2425)
€305
(€3950)
€440
(€4950)
isolatie den-bommel 3258

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Den Bommel?

Waarom mijn woning in Den Bommel isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en dat bespaart tot €285 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Den Bommel een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Den Bommel. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Den Bommel wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Den Bommel voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Den Bommel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen