Isolatie Ooltgensplaat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ooltgensplaat? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals muren isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Ooltgensplaat. Dit kan gaan om topics als de schuur isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ooltgensplaat-3257

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Ooltgensplaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ooltgensplaat is goedkoop (vanaf zo’n € 790 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €185 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1925 en het bespaart circa €265 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ooltgensplaat kost gemiddeld €5350. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12100. Daarmee bespaar je circa €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ooltgensplaat (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Ooltgensplaat isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. De besparing komt neer op €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ooltgensplaat. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€695
(€7200)
€1090
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€195
(€2000)
€350
(€3550)
Spouwmuur€305
(€1725)
€470
(€2700)
€790
(€3500)
HR++ glas€200
(€2450)
€305
(€4300)
€430
(€4775)
isolatie ooltgensplaat 3257

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ooltgensplaat?

Waarom mijn woning in Ooltgensplaat isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Met hulp van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Ooltgensplaat een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ooltgensplaat. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ooltgensplaat wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Ooltgensplaat voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ooltgensplaat. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen