Isolatie Middelharnis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Middelharnis? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als de vloer isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Middelharnis. We zoomen in op items als radiatorisolatie en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-middelharnis-3241

 • Interessante terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Middelharnis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Middelharnis is betaalbaar (vanaf zo’n € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Middelharnis kost je zo’n €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Daarmee bespaar je ongeveer €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Middelharnis (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Middelharnis isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Middelharnis. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€605
(€4650)
€1060
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€295
(€2200)
€320
(€3450)
Spouwmuur€310
(€1175)
€420
(€2225)
€875
(€3300)
HR++ glas€230
(€2875)
€300
(€4025)
€405
(€4425)
isolatie middelharnis 3241

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Middelharnis?

Waarom mijn woning in Middelharnis isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Multimate, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Middelharnis een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Middelharnis. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Middelharnis wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Middelharnis voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Middelharnis. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen