Isolatie Achthuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Achthuizen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Achthuizen. We zoomen in op vraagstukken over het dak isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-achthuizen-3256

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Snel te plaatsen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de interessantste manieren om je woning in Achthuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Achthuizen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Achthuizen kost doorgaans €4450. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is circa €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Achthuizen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiebewuste maatschappij? Woning Achthuizen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Achthuizen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€635
(€5150)
€1090
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€210
(€2300)
€310
(€3000)
Spouwmuur€320
(€1600)
€510
(€2000)
€855
(€3475)
HR++ glas€195
(€2175)
€270
(€4300)
€360
(€4575)
isolatie achthuizen 3256

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Achthuizen?

Waarom mijn woning in Achthuizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en dat bespaart tot €235 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Achthuizen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Achthuizen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Achthuizen wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Achthuizen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Achthuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een prettige leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen