Isolatie Oude-Tonge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oude-Tonge? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als de gevel isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Oude-Tonge. We gaan aan de slag met vraagstukken over de spouw isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oude-tonge-3258

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk je de meest rendabele manieren om jullie woning in Oude-Tonge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oude-Tonge is goedkoop (vanaf plusminus € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1700 en de winst ligt rond de €205 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oude-Tonge kost ongeveer €4950. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11200. Dit levert op om en nabij €800 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verscheidene alternatieve opties. Hieronder bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oude-Tonge (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Oude-Tonge isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oude-Tonge. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€595
(€5000)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€255
(€1700)
€320
(€3450)
Spouwmuur€225
(€950)
€510
(€2650)
€785
(€3050)
HR++ glas€200
(€2950)
€315
(€3625)
€360
(€4525)
isolatie oude-tonge 3258

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oude-Tonge?

Waarom mijn woning in Oude-Tonge isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en besparen tot €325, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Formido, Multimate. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Oude-Tonge een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oude-Tonge. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Oude-Tonge wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oude-Tonge voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Oude-Tonge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen