Isolatie Gellicum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gellicum? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals isolatie binnenkant gevel of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Gellicum. We bespreken zaken als plat dak isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gellicum-4155

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de interessantste stappen om jouw woning in Gellicum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gellicum is voordeling (vanaf plusminus € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €185 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1625 en de winst ligt rond de €245 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gellicum kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op zo’n €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gellicum (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Gellicum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hierna komen we met de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Gellicum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€595
(€5750)
€1220
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€245
(€1650)
€335
(€3500)
Spouwmuur€325
(€900)
€480
(€2550)
€780
(€3000)
HR++ glas€200
(€2450)
€315
(€3875)
€360
(€4650)
isolatie gellicum 4155

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Gellicum?

Waarom mijn woning in Gellicum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Met behulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Gellicum een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gellicum. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Gellicum wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Gellicum voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Gellicum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen