Isolatie Deil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Deil? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals spouwmuren isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Deil. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-deil-4158

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Je kunt klein beginnen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Deil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deil is betaalbaar (vanaf ongeveer € 750 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Deil kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Daarmee bespaar je zo’n €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we allerlei mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Deil (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Deil isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Deil. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€665
(€6450)
€1210
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€295
(€2500)
€370
(€3150)
Spouwmuur€400
(€1125)
€670
(€2350)
€895
(€3450)
HR++ glas€240
(€2550)
€285
(€4025)
€420
(€4500)
isolatie deil 4158

Plaatsen in de buurt:

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Deil?

Waarom mijn woning in Deil isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Deil een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Deil. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Deil wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Deil voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Deil. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen