Isolatie Enspijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Enspijk? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Enspijk. Je kunt denken aan zaken als isolatie van muren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-enspijk-4157

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • CO2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4157
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Enspijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Enspijk kan erg voordelig (al vanaf +/- € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1750 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Enspijk kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1040. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. De winst is om en nabij €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog een aantal populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Enspijk (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Enspijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Enspijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€815
(€6050)
€1060
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€190
(€2400)
€380
(€3350)
Spouwmuur€400
(€750)
€660
(€2350)
€925
(€3675)
HR++ glas€200
(€2725)
€270
(€3925)
€410
(€4425)
isolatie enspijk 4157

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Enspijk?

Waarom mijn woning in Enspijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Enspijk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Enspijk. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Enspijk wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Enspijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Enspijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen