Isolatie Rumpt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rumpt? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als plat dak isoleren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Rumpt. Bijvoorbeeld onderwerpen als naden en kieren dichten en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-rumpt-4156

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de meest interessante methodes om een woning in Rumpt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rumpt is betaalbaar (vanaf ongeveer € 800 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1625 en het bespaart circa €205 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rumpt kost +/- €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. De winst is pakweg €770 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Rumpt (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Rumpt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rumpt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€805
(€6650)
€1150
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€250
(€1650)
€310
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1025)
€690
(€2200)
€885
(€3300)
HR++ glas€230
(€2550)
€310
(€3550)
€395
(€5250)
isolatie rumpt 4156

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Rumpt?

Waarom mijn woning in Rumpt isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, dat betekent een winst van 325 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Rumpt een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Rumpt. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rumpt wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rumpt voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Rumpt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen