Isolatie Rhenoy

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rhenoy? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals de zolder isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Rhenoy. We bespreken onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-rhenoy-4152

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check je de meest interessante toepassingen om een woning in Rhenoy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rhenoy is goed te betalen (vanaf ongeveer € 860 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rhenoy kost +/- €4600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op plusminus €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er meerdere populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rhenoy (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Rhenoy isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rhenoy. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€705
(€4750)
€1060
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€295
(€2500)
€400
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1575)
€680
(€2375)
€800
(€3000)
HR++ glas€210
(€2800)
€260
(€3800)
€405
(€4500)
isolatie rhenoy 4152

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rhenoy?

Waarom mijn woning in Rhenoy isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en besparen tot €310 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Rhenoy een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rhenoy. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Rhenoy wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rhenoy voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Rhenoy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen