Isolatie Beesd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beesd? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Beesd. Dit kan gaan om thema’s als isolatie binnenkant gevel en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beesd-4153

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Beesd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beesd kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 780 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beesd kost zo’n €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op pakweg €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Beesd (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Beesd isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Beesd. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€625
(€6900)
€1100
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€220
(€2000)
€310
(€3400)
Spouwmuur€225
(€1075)
€550
(€2800)
€870
(€3475)
HR++ glas€200
(€1875)
€260
(€3875)
€405
(€5300)
isolatie beesd 4153

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Beesd?

Waarom mijn woning in Beesd isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Beesd een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beesd. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Beesd wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beesd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Beesd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen