Isolatie Tricht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tricht? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals schuin dak isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Tricht. Je komt meer te weten over topics als de garage isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tricht-4196

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste acties om je woning in Tricht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tricht is betaalbaar (vanaf plusminus € 890 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1900 en de besparing loopt op tot €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tricht kost gemiddeld €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je grofweg €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Tricht (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Tricht isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tricht. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€665
(€5900)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€295
(€2650)
€400
(€2850)
Spouwmuur€350
(€1475)
€630
(€2275)
€855
(€3450)
HR++ glas€205
(€2975)
€315
(€3150)
€370
(€5375)
isolatie tricht 4196

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Tricht?

Waarom mijn woning in Tricht isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Tricht een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Tricht. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Tricht wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tricht voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Tricht. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen