Isolatie Meteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meteren? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties als bijv. isolatie van de spouw of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Meteren. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-meteren-4194

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder vervuiling
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest rendabele methodes om jullie woning in Meteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meteren is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meteren kost ongeveer €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Je profiteert van pakweg €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Meteren (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Meteren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Meteren. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€645
(€5050)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€200
(€1850)
€360
(€2950)
Spouwmuur€370
(€1725)
€450
(€2000)
€840
(€3600)
HR++ glas€220
(€2925)
€270
(€3825)
€450
(€5000)
isolatie meteren 4194

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Meteren?

Waarom mijn woning in Meteren isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, waarbij u een besparing realiseert van €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Meteren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Meteren. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Meteren wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Meteren voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Meteren. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen