Isolatie Acquoy

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Acquoy? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Acquoy. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-acquoy-4151

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Tevens geluidsisolatie
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Acquoy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Acquoy is goedkoop (vanaf zo’n € 990 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1875 en het rendement ligt op zo’n €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Acquoy kost om en nabij de €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is ong. €750 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal populaire werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Acquoy (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Acquoy isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Acquoy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€685
(€6450)
€1080
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€215
(€2150)
€340
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1050)
€540
(€2025)
€945
(€3025)
HR++ glas€210
(€2525)
€280
(€3300)
€350
(€5400)
isolatie acquoy 4151

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Acquoy?

Waarom mijn woning in Acquoy isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Engie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat bespaart tot €235 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Acquoy een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Acquoy. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Acquoy wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Acquoy voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Acquoy. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen